TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Dan slovenske hrane, uradno razglašen s strani Vlade Republike Slovenije, in projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, se vsako leto izvaja tretji petek v mesecu novembru. Letos bo obeleževanje potekalo v petek, 17. novembra.

Tudi letos bomo na ta dan na naši šoli pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk in obeležili dan slovenske hrane. Letos bomo več pozornosti namenili kruhu saj je tudi slogan »Kruh za zajtrk – super dan!«.

Pripravili smo razstavo od zrna do kruha, kjer bodo učenci spoznali različne vrste žita, njihovo pridelavo in predelavo ter spoznali živila, ki jih pripravljamo iz žit. Dotaknili se bomo tudi pomena uživanja kruha nekoč in danes. Ponovno bomo poudarili zakaj je pomembno zajtrkovati. Za učence bomo pripravili različne aktivnosti z namenom ozaveščanja o zdravi prehrani in pomenu lokalno pridelane hrane.

Da bo Tradicionalni slovenski zajtrk dobil svoj pomen, se bomo tako kot vsako leto posladkali z njegovimi tradicionalnimi in ekološko pridelanimi dobrotami iz lokalnega okolja.

Dober tek vsem.

(Visited 90 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost