Prvenstvo v malem nogometu 2024

1. PODROČNO PRVENSTVO V MALEM NOGOMETU

V četrtek, 11. 1. 2024, so se učenci osmih in devetih razredov udeležili področnega prvenstva v malem nogometu v dvorani na Planini. Po prvem mestu v skupini smo že vedeli, da smo se uvrstili naprej in posledično izgubili tekmo za prvo mesto, vendar smo tudi z naslovom podprvaka Gorenjske zadovoljni. Naslednje tekme bomo tako odigrali v četrtfinalu državnega prvenstva. Vsem igralcem se zahvaljujemo za borbeno in pošteno igro, prav tako pa hvala učenkama 7.a Ines in Ani, ki sta pisali zapisnike na celotnem turnirju.


2. LEP USPEH NAŠIH NOGOMETAŠEV V ČETRTFINALU DRŽAVNEGA PRVENSTVA

Na prvi pomladni dan se je ekipa naših nogometašev odpravila na Ig pri Ljubljani, kjer so igrali četrtfinale državnega prvenstva. Z zelo dobro igro so suvereno osvojili prvo mesto in navdušili vse gledalce ter se uvrstili v polfinale državnega prvenstva. To je velik uspeh, saj se je naša šola uvrstila tako visoko samo pred dvajsetimi leti, ko je za našo ekipo igral tudi Josip Iličić. Posnetek iz otvoritve tekmovanja, kjer je zanimiv element ‘odpirač’ prikazal olimpijec in svetovni prvak na bradlji Mitja Petkovšek, si lahko ogledate na povezavi.

https://youtu.be/QPmH_b53J4I?feature=shared

Še rezultati naše ekipe:

OŠ Čop: OŠ Maksa Pečarja Ljubljana 2:1

OŠ Čop : OŠ Črnomelj 3:1

OŠ Čop : OŠ Ig 5:2

Celotni ekipi čestitamo za doseženi uspeh in se hkrati veselimo nastopa v polfinalu!


3. POLFINALE DRŽAVNEGA PRVENSTVA

V četrtek 4. 4. 2024 je šla naša ekipa nogometašev na celodnevni izlet v Kobarid, kjer je potekalo polfinale državnega prvenstva v malem nogometu. Po porazu v prvi tekmi proti domačinom smo v drugi tekmi z Novo Gorico remizirali in tako izgubili možnosti za napredovanje, saj se je v finale uvrstila samo zmagovalna ekipa turnirja. Zadnjo tekmo proti kasnejšim zmagovalcem, Jesenicam, smo tako odigrali v sproščenem vzdušju brez pravega tekmovalnega naboja, zato je bil rezultat visok, 8:7. Osvojili smo končno tretje mesto in tako zaključili letošnje uspešne nastope. Hvala vsem fantom, ki so pokazali športno obnašanje in lepo zastopali našo šolo.

(Visited 88 times, 1 visits today)
Dostopnost