Planinski krožek

Planinskega krožka se lahko udeležijo vsi učenci od 3.-9. razreda. Izvaja se ob sobotah enkrat mesečno. Zainteresirani se javite učitelju Urošu. VABLJENI!

NOČNI POHOD V TAMAR, 26. 1. 2024

V petek, 26. januarja, smo se po pouku s planinskim krožkom odpravili na nočni pohod v Tamar. Hodili smo po zasneženi poti v soju svetilk in polne lune. Vseh skupaj nas je bilo 250, učencev naše šole pa 14. Bilo je super in se že veselimo naslednjega izleta, ki bo na pustno soboto.

PUGLED NAD LJUBLJANO, 16. 12. 2023

Na sončno, a mrzlo soboto smo se s planinskim krožkom odpravili na izlet do razgledne točke Pugled nad Ljubljano. Do Grosupelj smo prišli z vlakom in se čez Magdalensko goro povzpeli do Pugleda in potem pa se vrnili v Šmarje -Sap, počakali na vlak in v večernih urah prišli prijetno utrujeni nazaj v Kranj. Naslednji pohod bo nočni, ko gremo v Tamar.

VODIŠKA PLANINA NA JELOVICI – OKTOBER

Na čudovito soboto smo s planinskim krožkom šli na Vodiško planino na Jelovici. Tam smo dobili odličen šmorn, kar je še polepšalo že tako lep izlet. Imeli smo se super, kar se tudi vidi na slikah.

Se že veselimo naslednjega izleta v decembru! Greste zraven? 🙂

 


PRIJETNI UTRINKI IZ LANSKIH IZLETOV

APRILSKI IZLET – HLEVIŠKA PLANINA

Na prelepo pomladno in sončno soboto smo se s planinskim krožkom odpravili na Hleviško planino, ki leži nad Idrijo. Pot je bila kar naporna, ampak ker smo na vrhu dobili palačinke in pojedli vse zaloge iz nahrbtnika, smo z lahkoto prišli do cilja. To je bil naš zadnji izlet letos, čaka pa nas še planinski tabor v koči pod Storžičem na koncu maja.


MARČEVSKI IZLET – BADJUROVA POT

Z učenci, ki so včlanjeni v planinski krožek, smo se na prelepo soboto 18. 3. 2023 podali na izlet po delu Badjurove poti. Prehodili smo dobrih 10 kilometrov po lepem Zasavju in pot zaključili pri čudovitem gradu Bogenšperk.

FEBRUAR – Z vlakom na planinski izlet

V soboto, 25. 2. 2023 smo se mladi planinci v sklopu planinskega krožka odpravili na Pusti grad nad Radovljico. Na pot smo odšli z vlakom, kar je bil še poseben čar tega izleta. Od železniške postaje v Radovljici smo se po krožni poti v lepem vremenu povzpeli na razvaline gradu in se imeli super, kar lahko vidite tudi na slikah.

NOVEMBER – Utrinek iz Limbarske gore

V soboto smo se s planinskim krožkom odpravili na Limbarsko goro nad Moravčami.

V rahlo meglenem, a suhem vremenu, smo se imeli super, zato se že veselimo naslednjega izleta.

SEPTEMBER – ŠTEFANA GORA

V soboto 24. 9. 2022 smo šli s planinskim krožkom na prvi letošnji izlet.

Osvojili smo Štefanjo goro in se imeli prav fino. Naslednji izlet bo 15.10., ko se odpravljamo na Pokljuko.


(Visited 199 times, 1 visits today)
Dostopnost