MEDSEBOJNI ODNOSI IN DRUŽBENA OMREŽJA – naravoslovni dan v 8. razredu

V četrtek, 19. oktobra 2023, bo za učence 8. razreda na šoli potekal naravoslovni dan z naslovom MEDSEBOJNI ODNOSI IN DRUŽBENA OMREŽJA.

Učenci pridejo v šolo po sledečem razporedu:

  • 8. A: ob 9.05 in počakajo pred učilnico BIOLOGIJE.
  • 8. B: ob 8.20 in počakajo pred učilnico FIZIKE.

Razpored delavnic in razredov v katerih bodo potekale, bo visel na vratih učilnic. Obvezna oprema na dnevu dejavnosti je peresnica.

Delavnice bodo izvajali predavatelji Centra za krepitev zdravja. Dotaknili se bodo vsebin o medosebnih odnosih ter v delavnicah raziskovali odnose, reševali konflikte in učinkovite komunikacijske strategije. Cilj delavnic bo spodbujati učence k razmišljanju in razvijanju učinkovitih socialnih spretnosti.

Spoznali bodo tudi načine, kako varno pristopati k družbenim omrežjem, kje so pasti družbenih omrežij in kako elektronske naprave vplivajo na zdravje ter na medsebojne odnose.

Preko delavnic šolske svetovalne službe bodo slišane vsebine prenesli še v praktično delavnico, kjer se bodo učenci postavili v vlogo nekoga, ki odgovarja na različna vprašanja, ki se porajajo mladostnikom.

Pričakuje se, da učenci upoštevajo pravila hišnega reda in navodila spremljevalcev ter aktivno sodelujejo pri opravljanju nalog v okviru delavnic.

Z dnevom dejavnosti zaključimo po naslednjem razporedu:

  • 8. A: ob 13.40.
  • 8. B: ob 12.50.

 

   Vodja dneva dejavnosti: Anita Kržan

 

(Visited 70 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost