»Svet poklicev« – tehniški dan za devetošolce

Na OŠ Matije Čopa Kranj je 12. oktobra 2023 v okviru karierne orientacije potekal tehniški dan »Svet poklicev«. Šola je gostila več kot dvajset različnih podjetij, organizacij in posameznikov, ki so devetošolcem predstavili poklice, produkte, zgodbe iz svojega vsakdana in konkretne prakse.

Učenka je povedala: »Všeč mi je bilo, ker smo lahko spoznali nove poklice. Najbolj mi je bilo všeč, ker smo pri predstavitvi Kliničnega centra Ljubljana ne samo poslušali razlago oz. opis poklica, ampak smo lahko tudi izkusili  npr. oživljanje, delo fizioterapevta, babištvo. Zelo mi je bila všeč tudi predstavitev o gostinstvu.«

Tudi sodelujoči so se strinjali, da je takšen dan za njih nova in koristna praksa in da si tudi v bodoče želijo tovrstnega sodelovanja.

Najlepša hvala vsem sodelujočim:

Univerzitetni klinični center Ljubljana, LTH Castings, Andrej Mis – Soulfle, Marmor Hotavlje d. o. o. , Slovenska vojska, Rodex Mechatronics d. o. o., Podjetje SIGR d.o.o., Atelje Škulj, Pekarna Umnik, Podjetje Precisium d.o.o., Podjetje Elektro Korošec d.o.o., Kontron d. o. o., Slovenska policija, Slovenska vojska, Frizerski atelje Silva, Svet sprostitve, zdravja in lepote, kozmetične storitve, Neža Mrgole ter zaposleni šole, ki so predstavili: psiholog, vzgojiteljica, učitelj, knjižničarka, računovodja, turistični vodnik.

 

(Visited 307 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost