TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 18. 11. 2022, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ). Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je »Zajtrk z mlekom – super dan!«.

Na naši osnovni šoli bomo Tradicionalni slovenski zajtrk obeležili s pripravo razstave o pomenu čebel in o opraševanju rastlin brez katerih na naših krožnikih nebi bilo okusne hrane. Na razstavi bomo predstavili dom čebel, čebele pa nam bodo pokazale pot opraševanja, ki cvet spremeni v plod, zaradi česar imamo na naših krožnikih hrano.  Dotaknili se bomo krhkosti čebel ter spregovorili o pomembnosti, da jih ohranjamo.
Za učence bomo pripravili različne aktivnosti katerih osrednja nit bodo mleko in mlečni izdelki, njihova pridelava ter izpostavili pomembnost njihovega uživanja za zdravje. Učitelji bomo z učenci izvedli pogovor o pomenu zajtrkovanja – zajtrka z mlekom. Prispevke učencev nastalih ob Tradicionalnem slovenskem zajtrku bomo objavili na razstavi.

Da bo Tradicionalni slovenski zajtrk dobil svoj pomen, se bomo tako kot vsako leto posladkali z njegovimi tradicionalnimi in ekološko pridelanimi dobrotami iz lokalnega okolja.


Dober tek vsem.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost