Brezplačen Office in prostor v velikosti 1000 GB

Si slišal/-a, da ti je Osnovna šola Matije Čopa omogočila brezplačno licenco za Office za 5 naprav? Pa ne le to, dodali smo še elektronsko pošto s 50 GB prostora in digitalno shrambo za vse tvoje dokumente v velikosti 1 TB (koliko je to, preveri na http://tinyurl.com/kpgjs8m).

Za dostop do Office 365 moraš poslati prošnjo za dostop preko e-pošte, učitelju računalništva na vaši šoli – 

Nato boš prejel uporabniško ime in geslo, ki ti ju bo poslal učitelj po e-pošti.

Potem greš na spletno stran http://oblak365.si. Na tej spletni strani se na rubriki Učitelji in učenci prijaviš s pritiskom na gumb Prijava uporabnika. V naslednjem koraku moraš za IdP izbrati Arnes in pritisniti na gumb ‘Izberite’. S potrditvijo v naslednjem koraku se boš registriral pri Microsoftu in čez nekaj časa se ti bo odprla stran, kjer lahko preneseš katerikoli office program itd. Za vse to boš potreboval telefon, kamor ti bo Microsoft poslal dodatno geslo. Potrjevanje z dodatnim geslom preko telefona (potrjevanje v dveh korakih) si lahko v nastavitvah tudi izklopiš. S temi podatki se lahko prijaviš na spletnem naslovu https://portal.office.com .

Kaj je Office 365?

Rešitev Office 365 je komplet storitev in orodij, ki omogoča brezplačno sodelovanje in komunikacijo med učenci in učitelji na naši šoli. Omogoča varno mobilno delo preko različnih odjemalcev in širokega nabora spletnih brskalnikov.

Več informacij najdeš na https://o365.arnes.si/ucenec/prednosti in https://o365.arnes.si/ucenec/priloznosti.