Kostanjev piknik

kostanjV ponedeljek, 20.10.2014, smo učitelji/-ce podaljšanega bivanja organizirali kostanjev piknik.Lepo jesensko jutro je obetalo pravšnji dan za veselo druženje na šolskem igrišču. Otroci so ves teden pridno zbirali kostanj. Mamice in očki so ga pomagali zarezovati.

Ob pečenju kostanja se je kmalu širil prijeten vonj. Učiteljice so vsakemu učencu zgibale škrniceljček za pravo merico. Med čakanjem so otroci lahko sodelovali v delavnicah. Iz nabranih jesenskih  plodov so izdelovali figurice. Ježki, zajčki, ptički, deklice iz koruznega ličja so postajale njihove priljubljene igračke. Jabolčni krhlji, orehova jedrca so bili okusen domač posladek. Za žejne je poskrbela kuhinja z malinovcem.

Največje zanimanje je vzbujalo  rezanje in čiščenje buč. Otroci so zavihali rokave in vlekli ven packasta semena. To je bila prava paša za oči. Najlepše buče so romale na razstavo v nakupovalni center Domača vas na Primskovo. Srečni in zadovoljni obrazi  otrok so nam povedali več kot besede pohval. Kostanj jim je teknil, imeli so se lepo.
Slike si lahko ogledate v galeriji.                                                                                                                                                                       Učitelji/-ce OPB

(Visited 7 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost