Kako smo se imeli na Noči knjige?

Na deževno ponedeljkovo popoldne, 24. 4. 2023, smo na naši šoli, že tradicionalno, praznovali Noč knjige. Slogan letošnje je bil Od pisma do e-knjige: različne poti komunikacije.

Pozno popoldne smo učenci in učiteljice preživeli ob treh različnih delavnicah.  Preizkušali smo svoje veščine v pisanju pisma, ustvarjanju češnjevega cveta ter svoje znanje nadgradili s tem kaj so e-knjige.

Spoznali smo se z življenjsko zgodbo pesnika Karla Destovnika Kajuha. Ko smo se prestavili v njegov čas, vojni čas komunikacije preko pisem, smo tudi mi napisali pismo. Kajuhov češnjev cvet, kot simbol upanja in ljubezni njegove poezije, smo ustvarjali v likovni podobi.

Kot protiutež komunikaciji v pisni in risani obliki smo se spoznali še s pojmom e-knjige. Kaj to je, kje in kako si jo lahko izposodimo, na katerih napravah jo lahko preberemo ter pregledali naslove e-knjig za domače branje.

Med delavnicami smo se okrepčali s sokom in posladkali z muffini, ki so nam jih spekli učenci krožka Mali šef. Polni zanosa in energije smo ob zaključku strnili naše vtise:

»Spoznala sem, da je bil Karel Destovnik Kajuh zelo dober, pogumen in pameten človek.«(Zoja Goli, 6.A)

»Najbolj sem uživala na delavnici risanja, pogovora o e-knjigah in v knjižnici. Spoznala sem veliko novih stvari.« (Brina Lampe, 6.A)

»Zapomnila sem si kako uporabljati e-knjige, da je Kajuh vedno upal na najbolje in kako narisati češnjev cvet.«

»Izvedel sem veliko o Kajuhu. Najbolj pa sem si zapomnil o tem kako sta si dopisovala ljubimca.« (Oton Rudolf, 5.B)

Čisto, čisto za konec, pa smo se vsi strnjali, da bomo tudi naslednje leto Noč knjige ponovili z novimi vsebinami. Predlagali smo:

»Spanje v šoli.«

»Da bi pripeljali Primoža Suhadolčana in bi izvedeli več o njem.« (Brina Lampe, 6.A)

»Da bi spoznali kakšno novo poznano osebo.« (Zoja Goli, 6.A)

Knjižničarka Tjaša

(Visited 7 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost