GOZD

Že v času pred korono so se danes že bivši učenci, Uma Klofutar, Naja Kolar in Noel Milost odločili, da bodo pripravili razstavo na temo gozd. Pa jih je presenetila epidemija in njihovi osnutki so nedokončani ostali v omari.

Skoraj tri leta kasneje je ideja ponovno oživela. V okviru projekta Rap in Zdrave šole je moči združilo nekaj učencev sedmih razredov: Vid Kejžar, Triša Meglič Julija Rakar, David Robina, Maks Goli, Julija Jovanivić, Ana Lunar, Liam Matoh Horvat in  Sara Planinšek pod vodstvom učiteljice Mojce Erlah in priprava razstave se je začela. 

Vse ideje smo zbirali med prostimi urami pred in po pouku. S pripravami smo pričeli že septembra. Razstavo smo načrtovali zelo dolgo, saj smo najprej morali dobiti ideje, kako naj bi vse skupaj izgledalo ter zaradi situacije z virusom. Nekaj dela smo učenci opravili doma, saj smo tako lahko razstavo lažje in hitreje pripravili. Vsakdo je nekaj prispeval. Stopili smo v akcijo ter nabirali mahove, praproti, pa tudi zgolj samo odpadlo listje, noben material ni bil odveč. Učenci smo doma pisali svoje prispevke, ki so bili vključeni v besedilo. Nekaj dela pa je bilo potrebno narediti v šoli. Izrezovali smo drevesa ter živali iz kartona, jih barvali, zbirali slike, se dogovorili o načinu predstavitve… Pri pripravah smo morali biti zelo organizirani in med seboj veliko sodelovati ter komunicirati. Dokazali smo, da lahko kot ekipa uspešno dosežemo cilj. Januarja smo začeli vse skupaj postavljati. Gozd smo prikazali v njegovi pestrosti ter se dotaknili veliko tematik v zvezi z njim; prehranjevalne verige, dejavniki, zveri, človekov poseg, skrb za gozdove, uničevanje gozdov in vpliv na celoten planet,  ter še veliko več. Prikazati smo želeli kako dragocen ekosistem je gozd in da moramo narediti vse kar je v naši moči, da ga ohranimo do prihodnjih generacij. Z razstavo se niso veliko naučili zgolj poslušalci, temveč tudi mi sami.

Triša Meglič, David Robida ter Julija Rakar, 7.a

(Visited 13 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost