MISELNI KROŽEK IN 3. FESTIVAL NAŠE PRIHODNOSTI

Nadarjeni 025V soboto, 21.3.205, se nas je približno10 učencev miselnega krožka iz naše šole udeležilo 3. Festivala naše prihodnosti, ki je potekal na OŠ Orehek.

Na voljo je bilo več različnih delavnic.Jaz sem se udeležila delavnice z naslovom »Discover Guatemala«. V angleškem jeziku smo spoznavali Guatemalo, njene naravne značilnosti, znamenitosti, običaje, kulturo,…

Učiteljica nam je prebrala zgodbo z naslovom Silly Billy Worry Dolls.

Worry Dolls so tradicionalne lutke iz Guatemale. Po majevski legendi so lutke namenjene ljudem, predvsem otrokom, ki ne morejo zaspati zaradi skrbi. Svoje skrbi predajo »Worry Doll« in jo položijo pod blazino. Tako lahko mirno zaspijo ter se zjutraj zbudijo sveži in spočiti.

Nato si je vsak izmed nas izdelal svojo Worry Doll. Spekli smo tudi bananin kruh, sladico, značilno za deželo Guatemala. Naučili smo se nekaj španskih besed, saj je uradni jezik v Guatemali španščina. Na koncu nam je učiteljica Špela za spomin podarila školjke, ki jih je nabrala na plažah Guatemale.

Obisk festivala je bilo nepozabno doživetje. Izvedela in naučila sem se veliko zanimivega. Spoznala sem tudi nove prijatelje, s katerimi smo si obljubili, da se prihodnje leto spet srečamo.

Slike si lahko ogledate v galeriji.

Pia Usenik, 5. C

(Visited 36 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost