Arhiv vpis v srednje šole 2019/2020

Vpis v srednjo šolo

Stanje prijav za vpis v srednje šole 2020/2021

V spodnjem dokumentu je razvidno stanje prijav na posameznih srednjih šolah. Tam, kjer je več prijav kot razpisanih prostih mest, se lahko pričakuje omejitev vpisa.

stanje prijav za vpis v srednje šole 2020-2021


Spoštovani starši in dragi devetošolci,

danes, 20. aprila 2020, smo s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport dobili nove informacije o vpisu v srednje šole.

Nov rok za oddajo prijav za vpis v srednje šole je 11. 5. 2020.

Vse tiste, ki ste že oddali prijavo v šoli, obveščamo, da bomo prijavnice poslali na srednje šole v četrtek, 23. 4. 2020.

Tisti, ki prijavo niste oddali, morate:

– izpolniti prijavnico, ki ste jo prejeli v šoli oz.

– natisniti prijavnico Nova_prijavnica_za_vpis_v_srednjo_solo 2020-2021 (prijavnico lahko dobite s klikom na to povezavo),

– jo izpolniti,

– podpisati (učenec in starši) in

– poslati na izbrano srednjo šolo.

Prijavnico pošljite po navadni ali priporočeni pošti (NE s povratnico!) na izbrano srednjo šolo ali pa jo skenirajte (fotografirajte) ter jo pošljite na izbrano srednjo šolo prek elektronske pošte (v vednost pošljite prijavo še svetovalnemu delavcu srednje šole!)

Na prijavi nista potrebna žig in podpis ravnateljice osnovne šole!

Tisti učenci in starši, ki ste morda že pošiljali prijavo, nove prijave ni potrebno pošiljati, saj so tiste, ki ste jih poslali veljavne.

V primeru, da nimate možnosti natisniti prijave za vpis v srednjo šolo ali imate kakšno drugo vprašanje, se prosim obrnite na Mojco Gašparić in sicer na e-naslov gasparic.mojca@guest.arnes.si ali na 040 393 209 (četrtek med 15. in 16. uro).


Vpis v srednjo šolo

Spoštovani starši in dragi učenci 8. in 9. razredov,

obveščamo vas, da je na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport objavljen razpis za vpis v srednje šole za šolsko leto 2020/2021. Več si lahko preberete v

Priloga-I-Razpis-za-vpis-v-programe-nizjega-srednjega-poklicnega-in-srednjega-strokovnega-izobrazevanja-ter-gimnazij (2)

Pomembne informacije glede vpisa v srednje šole najdete tudi na spletni strani naše šole.

Starši devetošolcev boste podrobne informacije prejeli na roditeljskem sestanku v mesecu februarju.

Za vprašanja, informacije glede vpisa na srednje šole se obrnite na šolsko svetovalno delavko Mojco Gašparić, telefon: +386 04 201 36 65, e-naslov: gasparic.mojca@guest.arnes.si ali se dogovorite za osebno srečanje.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Dostopnost